Skip to main content

Lærerværelset hedder nu om dage Personalerummet de fleste steder af politisk korrekte årsager. Det er nemlig også pauserum for pædagogerne, TAP’erne (tidligere kendt som pedellerne, administrationen og ledelsen), vikarerne og gæsterne.

Hvis ikke din ledelse præsenterer dig den første dag på dit nye job, så bed dem om at gøre det. Det vrimler med gæster på en folkeskole, og personalet vil ikke ane, om du kommer fra kommunen, er vikar eller gæstelærer. De fleste lærere vil gerne investere tid i en ny kollega. De skal bare vide, det er det, du er.

Du vil ofte støde på vanemennesker i personalerummet. Mange har faste pladser, og det kan være en udfordring at finde sin plads på en ny arbejdsplads. Tag mod til dig og sæt dig, hvor du har lyst. Selvom nogle lærere virker overraskede, kan de fleste faktisk godt lide at lære nye mennesker at kende. Måske kan du endda bede dem om et godt råd. På den måde bliver du hurtigt en del af personalegruppen, og før du har set dig om, kan du sætte dig hvor som helst, uden at nogen hæver et øjenbryn.